Ohjaajat

Mats Bergström (Bolognese sidesword)
Mats

Mats aloitti miekkailun EHMS:ssä bolognalaisen miekkailun lkeiskurssilla eväällä 2012. Tämän jälkeen hän jatkoi sekä saksalaisella pitkämiekalla että bolognalaisella kunnes hän 2016 vuoden alusta päätti keskittyä bolognalaisen miekkailuun ja ohjaamiseen. Mats toimii nykyään ohjaajana bolognalaisessa miekkailussa, vetäen keskiviikon vakiotreenejä.

Jakub Dobi (Longsword)

Jakub

Toni Heikura (Longsword, Messer)

toni

Toni aloitti historiallisen miekkailun bolognalaisella miekkailulla 2016 josta hän siirtyi samana vuonna saksalaiseen pitkäänmiekkaan. Saksalainen veikin Tonin sydämen ja siitä tuli hänen pääaseensa ja opetuksen ohella Toni näkyy säännöllisesti pitkämiekan treeneissä. Toni silti edelleen silloin tällöin näkyy sivumiekan treeneissä ja on myös kiinnostunut rapiirista ja tikarista. Vuonna 2021 Toni aloitti vetämään sunnuntaisin säännöllisiä saksalaisen pitkämiekan treenejä. Sunnuntain treeneissä useimmiten Toni lukee suoraan manuaalista kuvaukset tekniikoista ja muutenkin perehdytään tarkemmin manuaalien sisältöön kun on normi arkitreeneissä aikaa ja tietenkin sparrataan.

Markus Koivisto (Bolognese sidesword)

markus

Markus on harrastanut historiallista miekkailua vuodesta 2011, ensin Turussa, ja syksystä 2016 lähtien EHMS:ssä. Markus vetää maanantain treenejä, ja harrastaa myös muita aselajeja, kuten pitkämiekkaa ja rapiiria.

Kalle Kylmänen (Longsword, Rapier)

Kalle aloitti eurooppalaisten historiallisten kamppailulajien harrastamisen 2010, ja liittyi EHMS:n vuosi myöhemmin. Hän on saksalaisen miekkailun ohjaaja, ja aktiivisesti mukana kilpailutoiminnassa. Kalle on harrastanut myös muita aseellisia kamppailulajeja.

Miro Lahtela (Longsword, Wrestling)

Miro

Mirolla on pitkä tausta kamppailulajien parissa, ja viimeisen parin vuoden aikana hän on viettänyt aikaansa historiallisen miekkailun parissa. Miro toimii saksalaisen miekkailun ja painin ohjaajana.

Mikko Lehto (Longsword, Sabre)

Mikko

Mikko on aloittanut historiallisen miekkailun vuonna 2016. Kiinnostus lajiin ja halu oppia on pitänyt viikottaiset harjoittelumäärät siitä asti korkeana. Mikko toimii saksalaisen miekkailun ohjaajana, mikä on myös hänen pääaselajinsa. Lisäksi hän harjoittelee ja toimii sapelin ohjaajana sekä harjoittelee bolognalaista miekkailua ja rapiirimiekkailua erilaisine sivuaseineen. Hän on myös kiinnostunut muista, epätyypillisemmistä, asekombinaatoista ja niillä miekkailusta. Mikolla on myös kansainvälistä kilpailumenestystä useissa aselajeissa.

Ida Paavoseppä (Longsword)

Kristian Ruokonen (Longsword)
Kristian

Kristian aloitti kalpamiekkailun vuonna 1997, ja vaihtoi historiallisiin lajeihin The School of European Swordmanship:iin 2008. Kristian on saksalaisen miekkailun pääohjaaja yhdessä Matias Parmalan kanssa. Kristian harjoittelee myös miekkaa & kupurakilpeä sekä bolognalaista miekkailua, ja on menestynyt huomattavasti kansainvälisesti useilla eri aseilla. Kristian on aktiivinen Nordic Fencer –sivuston kirjoittaja.

Olli Suominen (Gekiken)

Minna Vasarainen (Longsword)

Ami Viholainen (Gekiken, Rapier)

Aloitettuaan traditionaalisen miekkailun harjoittelun vuonna 2006, Ami on kehittänyt syvää suhdetta perinteisen ja kilpailullisten miekkailulajien parissa. Hän on avartanut harjoitusalaansa niin eurooppalaisen kuin aasialaisen miekkailun tyylisuunnissa ja ammentaa jatkuvasti niiden opeista. Historiallisen rapiirin ja tikarin käyttöön Ami syventyi vuonna 2017. Hän toimii nyt ohjaajana saksalaisen rapiirin harjoituksissa, sekä japanilaisessa gekiken-vapaamiekkailussa.

Jaakko Viitanen (Bolognese sidesword)

Jaakko aloitti Bolognalaisen miekkailun vuonna 2014, Ilkka Hartikaisen opissa. Jaakko on perehtynyt bologalaisen miekkailun lähteisin ja harjoittelee myös leikkaamista terävällä bolognalaisella miekalla. Nykyään Jaakko toimii bolognalaisen miekkailun ohjaajana, ja on vastussa Perjantain treeneistä.
Ville Välimäki (Longsword, Messer)
 Ville

Ajantasaiset kilpailutulokset löydät Kilpailutoiminta -sivulta.