Ohjaajat

Saksalaisen miekkailun ohjaajat

Kristian Ruokonen
ehms-kristianKristian aloitti kalpamiekkailun vuonna 1997, ja vaihtoi historiallisiin lajeihin The School of European Swordmanship:iin 2008. Kristian on saksalaisen miekkailun pääohjaaja yhdessä Matias Parmalan kanssa. Kristian harjoittelee myös miekkaa & kupurakilpeä sekä bolognalaista miekkailua, ja on menestynyt huomattavasti kansainvälisesti useilla eri aseilla. Kristian on aktiivinen Nordic Fencer –sivuston kirjoittaja.

Kalle Kylmänen

Kalle aloitti eurooppalaisten historiallisten kamppailulajien harrastamisen 2010, ja liittyi EHMS:n vuosi myöhemmin. Hän on saksalaisen miekkailun ohjaaja, ja aktiivisesti mukana kilpailutoiminnassa. Kalle on harrastanut myös muita aseellisia kamppailulajeja.

Eetu Röpelinen

138787531_801844553879068_3121863107172805355_n

Eetu aloitti saksalaisen pitkämiekkailun harrastamisen EHMS:sä syksyllä 2014 ja toimii nykyään saksalaisen miekkailun ohjaajana. Hän pyrkii harrastamaan miekkailua mahdollisimman laajasti, joten tekniikan harjoittelun ja sparraamisen lisäksi hän osallistuu kilpailuihin, tutkii historiallisia lähteitä sekä harjoittelee leikkamista terävillä aseilla.

Miro Lahtela

Mirolla on pitkä tausta kamppailulajien parissa, ja viimeisen parin vuoden aikana hän on viettänyt aikaansa historiallisen miekkailun parissa. Miro toimii saksalaisen miekkailun ja painin ohjaajana.

Mikko Lehto

Mikko on aloittanut historiallisen miekkailun vuonna 2016. Kiinnostus lajiin ja halu oppia on pitänyt viikottaiset harjoittelumäärät siitä asti korkeana. Mikko toimii saksalaisen miekkailun ohjaajana, mikä on myös hänen pääaselajinsa. Lisäksi hän harjoittelee ja toimii sapelin ohjaajana sekä harjoittelee bolognalaista miekkailua ja rapiirimiekkailua erilaisine sivuaseineen. Hän on myös kiinnostunut muista, epätyypillisemmistä, asekombinaatoista ja niillä miekkailusta. Mikolla on myös kansainvälistä kilpailumenestystä useissa aselajeissa.

Toni Heikura

toni

Toni aloitti historiallisen miekkailun bolognalaisella miekkailulla 2016 josta hän siirtyi samana vuonna saksalaiseen pitkäänmiekkaan. Saksalainen veikin Tonin sydämen ja siitä tuli hänen pääaseensa ja opetuksen ohella Toni näkyy säännöllisesti pitkämiekan treeneissä. Toni silti edelleen silloin tällöin näkyy sivumiekan treeneissä ja on myös kiinnostunut rapiirista ja tikarista. Vuonna 2021 Toni aloitti vetämään sunnuntaisin säännöllisiä saksalaisen pitkämiekan treenejä. Sunnuntain treeneissä useimmiten Toni lukee suoraan manuaalista kuvaukset tekniikoista ja muutenkin perehdytään tarkemmin manuaalien sisältöön kun on normi arkitreeneissä aikaa ja tietenkin sparrataan.

Sapeliohjaajat

Ties Kool

Matthys (Ties) Kool has been active in HEMA since 2013. Training and teaching mainly longsword, sabre and dagger/wrestling, he also competes in other weapon disciplines. Ties likes to combine all aspects of HEMA. Cutting, sparring, manual work and anything else HEMA has to offer. This also reflects in his classes where he teaches not only the techniques but also the applications in a sparring or tournament setting. Outside of HEMA Ties is a personal trainer and is active with a number of different sports like kickboxing, trailrunning, powerlifting and much more.

Rapiiriohjaajat

Ami Viholainen

AmiAloitettuaan traditionaalisen miekkailun harjoittelun vuonna 2006, Ami on kehittänyt syvää suhdetta perinteisen ja kilpailullisten miekkailulajien parissa. Hän on avartanut harjoitusalaansa niin eurooppalaisen kuin aasialaisen miekkailun tyylisuunnissa ja ammentaa jatkuvasti niiden opeista. Historiallisen rapiirin ja tikarin käyttöön Ami syventyi vuonna 2017. Hän toimii nyt ohjaajana saksalaisen rapiirin harjoituksissa, sekä japanilaisessa gekiken-vapaamiekkailussa.

Janne Lehtinen

Janne aloitti EHMS:ssä historiallisen miekkailun vuonna 2016, ensin bolognalaisen sivumiekan muodossa ja vuonna 2019 saksalaisen rapiirin ja tikarin. Vuodesta 2020 Janne on toiminut rapiirin ja tikarin ohjaajana ja vastaa tiistain treeneistä, sekä toimii myös vetäjänä rapiirin intensiivikursseilla.

Bolognalaisen miekkailun ohjaajat

Mats Bergström
matsMats aloitti miekkailun EHMS:ssä bolognalaisen miekkailun alkeiskurssilla keväällä 2012. Tämän jälkeen hän jatkoi sekä saksalaisella pitkämiekalla että bolognalaisella kunnes hän 2016 vuoden alusta päätti keskittyä bolognalaisen miekkailuun ja ohjaamiseen. Mats toimii nykyään ohjaajana bolognalaisessa miekkailussa, vetäen keskiviikon vakiotreenejä.

Markus Koivisto
markus
Markus on harrastanut historiallista miekkailua vuodesta 2011, ensin Turussa, ja syksystä 2016 lähtien EHMS:ssä. Markus vetää maanantain treenejä, ja harrastaa myös muita aselajeja, kuten pitkämiekkaa ja rapiiria.

Jaakko Viitanen

Jaakko

Jaakko aloitti Bolognalaisen miekkailun vuonna 2014, Ilkka Hartikaisen opissa. Jaakko on perehtynyt bologalaisen miekkailun lähteisin ja harjoittelee myös leikkaamista terävällä bolognalaisella miekalla. Nykyään Jaakko toimii bolognalaisen miekkailun ohjaajana, ja on vastussa Perjantain treeneistä.

 

Ajantasaiset kilpailutulokset löydät Kilpailutoiminta -sivulta.