Ohjaajat

Saksalaisen miekkailun ohjaajat

Matias Parmala
ehms-matiasMatias aloitti miekkailun Guy Windsorin opissa vuonna 2002 School of European Swordsmanship:ssä. Hän oli mukana perustamassa Espoon Historiallisen Miekkailun Seuraa Ilkka ja Hannu Hartikaisen kanssa vuonna 2010. Vuodesta 2011 Matias on keskittynyt saksalaisiin pitkämiekkatyyleihin ja toiminut saksalaisen miekkailun opetusohjelman vastaavana ohjaajana.
Matias on vetänyt leirejä ja työpajoja kotimaan lisäksi Yhdysvalloissa, sekä tuomaroinut kansainvälisissä kilpailuissa Ruotsissa, Ranskassa sekä Yhdysvalloissa. Matias ei tällä hetkellä ohjaa viikoittaisia harjoituksia.

Kristian Ruokonen
ehms-kristianKristian aloitti kalpamiekkailun vuonna 1997, ja vaihtoi historiallisiin lajeihin The School of European Swordmanship:iin 2008. Kristian on saksalaisen miekkailun pääohjaaja yhdessä Matias Parmalan kanssa. Kristian harjoittelee myös miekkaa & kupurakilpeä sekä bolognalaista miekkailua, ja on menestynyt huomattavasti kansainvälisesti useilla eri aseilla. Kristian on aktiivinen Nordic Fencer –sivuston kirjoittaja.

Kalle Kylmänen

Kalle aloitti eurooppalaisten historiallisten kamppailulajien harrastamisen 2010, ja liittyi EHMS:n vuosi myöhemmin. Hän on saksalaisen miekkailun ohjaaja, ja aktiivisesti mukana kilpailutoiminnassa. Kalle on harrastanut myös muita aseellisia kamppailulajeja.

Eetu Röpelinen

Eetu aloitti saksalaisen pitkämiekkailun harrastamisen EHMS:sä syksyllä 2014 ja toimii nykyään saksalaisen miekkailun ohjaajana, sekä vastaa osittain lauantain vapaista harjoituksista. Hän pyrkii harrastamaan miekkailua mahdollisimman laajasti, joten tekniikan harjoittelun ja sparraamisen lisäksi hän osallistuu kilpailuihin, tutkii historiallisia lähteitä sekä harjoittelee leikkamista terävillä aseilla.

Miro Lahtela

Mirolla on pitkä tausta kamppailulajien parissa, ja viimeisen parin vuoden aikana hän on viettänyt aikaansa historiallisen miekkailun parissa. Miro toimii saksalaisen miekkailun ohjaajana, ja on vastuussa lauantain vapaista harjoituksista yhdessä Eetun kanssa. Miro on myös innokas painin harrastaja.

Bolognalaisen miekkailun ohjaajat

Ilkka Hartikainen
ehms-ilkkaIlkka aloitti historiallisten kamppailulajien harjoittelun vuonna 2001, ja siirtyi The School of European Swordmanship -seuraan 2003. Hän aloitti bolognalaisen harjoittelun vuonna 2008, ja perusti Espoon historiallisen seuran yhdessä Matias Parmalan ja Hannu Hartikaisen kanssa vuonna 2010. Ilkka on EHMS:n bolognalaisen miekkailun pääohjaaja ja yksi maailman tunnetuimmista bolognalaisen miekkailun ohjaajista ja tutkijoista; hän on pitänyt työpajoja kolmella mantereella. Ilkka julkaisee Marozzo.com –blogissaan bolognalaiseen miekkailuun liittyvää materiaalia. Ilkka ei tällä hetkellä ohjaa viikoittaisia harjoituksia.

Mats Bergström
matsMats aloitti miekkailun EHMS:ssä bolognalaisen miekkailun alkeiskurssilla keväällä 2012. Tämän jälkeen hän jatkoi sekä saksalaisella pitkämiekalla että bolognalaisella kunnes hän 2016 vuoden alusta päätti keskittyä bolognalaisen miekkailuun ja ohjaamiseen. Mats toimii nykyään ohjaajana bolognalaisessa miekkailussa, vetäen keskiviikon vakiotreenejä.

Christoffer Warelius
ChrisChris aloitti EHMS:ssä historiallisen miekkailun harjoittelun vuonna 2013, ja on vastuussa maanantain bolognalaisen miekkailun harjoituksista. Hän on toinen peruskurssien vetäjistä Joachim Buchertin kanssa. Chris on toiminut seuran hallituksessa kauden 2016 alusta, ja seuran hallituksen puheenjohtajana kauden 2017 alusta.

Markus Koivisto
markus
Markus on harrastanut historiallista miekkailua vuodesta 2011, ensin Turussa, ja syksystä 2016 lähtien EHMS:ssä. Markus vetää Jaakon kanssa vuorotellen perjantain treenejä, ja harrastaa myös muita aselajeja, kuten pitkämiekkaa ja rapiiria.

Jaakko Viitanen

Jaakko aloitti EHMS:ssä harjoittelun syksyllä 2014, ja on vastuussa perjantain treeneistä yhdessä Markuksen kanssa.

Ajantasaiset kilpailutulokset löydät Kilpailutoiminta -sivulta.