Ohjaajat

Ilkka Hartikainen

ehms-ilkka

Ilkka aloitti historiallisten kamppailulajien harjoittelun vuonna 2001, ja siirtyi The School of European Swordmanship -seuraan 2003. Hän aloitti bolognalaisen harjoittelun vuonna 2008, ja perusti Espoon historiallisen seuran yhdessä Matias Parmalan ja Hannu Hartikaisen kanssa vuonna 2010. Ilkka on EHMS:n bolognalaisen miekkailun pääohjaaja ja yksi maailman tunnetuimmista bolognalaisen miekkailun ohjaajista ja tutkijoista; hän on pitänyt työpajoja kolmella mantereella. Ilkka julkaisee Marozzo.com –blogissaan bolognalaiseen miekkailuun liittyvää materiaalia.

Matias Parmala

ehms-matias

Matias aloitti miekkailun Guy Windsorin opissa vuonna 2002 School of European Swordsmanship:ssä. Hän oli mukana perustamassa Espoon Historiallisen Miekkailun Seuraa Ilkka ja Hannu Hartikaisen kanssa vuonna 2010. Vuodesta 2011 Matias on keskittynyt saksalaisiin pitkämiekkatyyleihin ja toiminut saksalaisen miekkailun opetusohjelman vastaavana ohjaajana.

Matias on vetänyt leirejä ja työpajoja kotimaan lisäksi Yhdysvalloissa, sekä tuomaroinut kansainvälisissä kilpailuissa Ruotsissa, Ranskassa sekä Yhdysvalloissa.

Kristian Ruokonen

ehms-kristianKristian aloitti kalpamiekkailun vuonna 1997, ja vaihtoi historiallisiin lajeihin The School of European Swordmanship:iin 2008. Kristian on saksalaisen miekkailun pääohjaaja yhdessä Matias Parmalan kanssa. Kristian harjoittelee myös miekkaa & kupurakilpeä sekä bolognalaista miekkailua, ja on menestynyt huomattavasti kansainvälisesti useilla eri aseilla. Kristian on aktiivinen Nordic Fencer –sivuston kirjoittaja.

Eliisa Kuusama

eliisa-ochs-2Eliisa aloitti miekkailun Jyväskylän historiallisen miekkailun seurassa vuonna 2009 italialaisella pitkämiekalla, ja vaihtoi 2011 tyyliä saksalaiseen miekkailuun EHMS:sä. Eliisa on saksalaisen miekkailun ohjaaja, ja kilpailee aktiivisesti. Eliisa on yksi  Nordic Fencer –sivuston kirjoittajista sekä Miekkailija.net -sivuston toinen ylläpitäjä, ja hän pitää myös blogia.

Kalle Kylmänen

Kalle aloitti eurooppalaisten historiallisten kamppailulajien harrastamisen 2010, ja liittyi EHMS:n vuosi myöhemmin. Hän on saksalaisen miekkailun ohjaaja, ja aktiivisesti mukana kilpailutoiminnassa. Kalle on harrastanut myös muita aseellisia kamppailulajeja.

Mats Bergström

Mats aloitti miekkailun EHMS:ssä bolognalaisen miekkailun alkeiskurssilla keväällä 2012. Tämän jälkeen hän jatkoi sekä saksalaisella pitkämiekalla että bolognalaisella kunnes hän 2016 vuoden alusta päätti keskittyä bolognalaisen miekkailuun ja ohjaamiseen. Mats toimii nykyään ohjaajana bolognalaisessa miekkailussa, vetäen keskiviikon vakiotreenejä.

Christoffer Warelius

Chris aloitti EHMS:ssä historiallisen miekkailun harjoittelun vuonna 2013, ja on vastuussa lauantain vapaista harjoituksista. Hän on toinen peruskurssien vetäjistä Joachim Buchertin kanssa, ja toimii myös tuuraajana vakiotreeneissä. Chris on toiminut seuran hallituksessa kauden 2016 alusta.

Ajantasaiset kilpailutulokset löydät Kilpailutoiminta -sivulta.