Uutiskirje toukokuu 2023

Arvoisat kanssamiekkailijat,

Tämä on ensimmäinen EHMS News! Olemme saaneet palautetta, että some ei palvele kaikkia jäseniä salin uutisten ja muutosten infoamiskanavana, joten kokeilemme suorempaa viestintäkanavaa. Tämä tieto on myös lähetetty kaikille jäsenille sähköpostitse.

Tässä postauksessa:

 • Infoa varustaiden merkitsemisestä (Oma koko nimi, kaikkiin kamoihin)
 • Bucket of Shamen uudet säännöt (Sisällöstä otetaan kuva kerran kahteen kuukauteen, jos sama tavara kuvissa kahdesti, siitä tulee lainavaruste)
 • Selvennys varusteiden säilyttämisestä salilla (Jos olet poissa useita kuukausia, varusteet kannattaa ehkä viedä kotiin)
 • Uutta: Salin yhteyshenkilöt (Madalletaan kynnystä kertoa meille, miltä treeneissä tuntuu)
 • Palautelomake (Myös: Kesäjuhla!)
 • Salipäivitykset (Muutoksia ja parannuksia varusteiden säilytykseen, lähinnä)
 • Nettisivupäivitykset (Apua tarvitaan!)
 • Tulevat tapahtumat ja kilpailut (Missä EHMS näkyy tulevina kuukausina)
 • Bucket of Shame tässä kuussa (tarkista, löydätkö omiasi)

Jos luet vain yhden asian, lue tämä:

Salin käytänteet muuttuvat. Koska treeneissä käy enemmän aktiivisia jäseniä kuin ennen, varusteiden säilytyksen täytyy toimia paremmin. Jos säilytät maskiasi varustealueen keskihyllyllä, pyydämme että siirrät sen varustesäkkiisi muiden varusteiden mukaan. Näin saamme muutettua niiltä vapautuneen tilan varustesäkkien säilytystilaksi.

Täysi varustus mahtuu säkkiin; jos säilytät salilla enemmänkin varusteita (esimerkiksi toisia hanskoja, ylimääräistä maskia), pyydämme että mietit, tarvitseeko kaikkien niiden olla salilla jatkuvasti. Säkin ja varusteiden uudelleenjärjestely vie aikaa, emmekä odota muutoksen tapahtuvan tällä viikolla – mutta järjestelemme salia uudelleen kesän aikana, ja muutos maskihyllyyn on osa sitä.

Salilla on nyt myös myytävänä valkoisia varustesäkkejä, 15€ hintaan – nykäise hallituksen jäsentä hihasta jos haluat ostaa oman!

Varusteiden merkitsemisestä (miten ja miksi)

EHMS:n hallitus haluaa muistuttaa että varusteiden merkitseminen on kaikkien kannalta hyvä asia.

Pyydämme kaikkia jäseniä merkitsemään omalla nimellään kaikki varusteensa, eli jokaisen miekan tai suojavarusteen jota säilytetään salilla pitäisi olla nimetty, tavalla jolla merkinnän löytää kohtuullisen helposti. Lainavarusteita ollaan merkitsemässä aiempaa paremmin (kts. Lainatakkien siniset neliöt.)

Salilta löytyy tusseja ja teippilappukone, joita saa vapaasti käyttää. Jos et löydä toimivia tusseja tai Dymosta on paristot tai paperi loppu, nykäise hallituksen jäsentä tai tarpeen vaatiessa muuta ohjaajaa hihasta.

Ymmärrämme, että estetiikan takia kaikki eivät halua varusteisiinsa isoja tai näkyviä nimimerkintöjä; nimien ei tarvitse olla koko ajan näkyvissä, mutta niiden tulee olla muutaman sekunnin etsimisellä havaittavissa.

Nimeämisen täytyy olla tunnistettavissa muidenkin kuin varusteiden omistajan toimesta. Esimerkiksi sini-oranssi kahva tekee miekasta helpon löytää muiden seasta – mutta ei kerro muille, kenen miekka on kyseessä. Samasta syystä nimikirjaimet, symbolit tai värit yksin eivät riitä miekan merkitsemiseen. Etunimi + sukunimi on toivottu, mutta mikä tahansa riittävän tunnistettava nimi toimii. Muita merkkejä ja kuviointeja voi tietenkin edelleen käyttää visuaalisen ilmeen tai oman nopean tunnistamisen tueksi.

Tämän tarkoituksena on vähentää tai välttää varusteiden katoamista tai päätymistä väärään paikkaan. Kiitos yhteistyöstä.

Bucket of Shame (“Löytöesineämpäri”)

Varusteiden merkitseminen nimellä on tärkeää koska jokainen meistä tulee todennäköisesti ainakin kerran miekkailu-uransa aikana jättämään kamojaan pitkin salia treenien jälkeen. Kun näin tapahtuu, varusteet päätyvät useimmiten Bucket of Shameen. Jos siis löydät hanskan, plastronin, tai jonkin muun varusteen lattialta, eikä sitä ole selvästi merkitty salin lainavarusteeksi – ja jos kukaan paikallaolija ei kysyttäessä tunnista omakseen – voit laittaa sen ämpäriin.

Bucket of shamen pointti ei ole, nimestään huolimatta, häpeän tuottaminen. Jos löydät varusteen lattialta, ensimmäisen askeleen tulisi aina olla selvittää, onko kyseessä jonkun kanssatreenaajan varuste. Tämän takia selkeästi merkitty nimi on myös hyväksi kaikille – se tekee omistajan löytämisestä usein helpompaa. Voit myös palauttaa varusteen omistajan varustesäkkiin, jos olet hyväntahtoisella tuulella.

Löytöesineämpäri on nyt siirretty sen aiemmalta paikalta (takkien vierestä). Jos näet takin lattialla, oikea ratkaisu on nostaa se henkarille ja takaisin takkien sekaan. Samoin varustealueelta löydettyjen hanskojen yms kanssa, tarkistathan ensin onko jokin viereisistä säkeistä selvästi yhteensopiva kyseisen varusteen kanssa. Tämänkin takia varusteiden ja varustesäkin merkitseminen tunnistettavasti saattaa pelastaa ämpärin kaivelulta.

Noin kerran kahdessa kuukaudessa käymme Bucket of Shamen läpi, ja valokuvaamme sen sisällön. Nämä valokuvat lisätään liitteeksi tuleviin EHMS sähköposteihin. Jos sama varuste on toisen kerran kuvissa, eikä siinä ole nimeä, siitä tulee lainavaruste. Jos varuste on selvästi nimetty, yritämme palauttaa sen oikeaan säkkiinsä – ja jos emme löydä säkkiä, otamme yhteyden omistajaan. Jos näet varusteitasi kuvissa etkä jostain syystä ole pääsemässä salille siirtämään sitä oikeaan paikkaan, ole yhteydessä hallitukseen tai ohjaajiin. Tämän prosessin tarkoitus ei ole kasata enemmän lainavarusteita seuralle, vaan varmistaa ettei varusteita jää asumaan ämpäriin kuukausiksi.

Tarkennus varusteiden säilyttämisestä salillla

Ylläolevaan liittyen. Kuukausi- ja kausimaksulla voit säilyttää miekkailuvarusteita salilla lisämaksutta. Säilytystilaa on kuitenkin rajallisesti, ja sitä priorisoidaan aktiivisille harjoittelijoille. Mikäli tiedät olevasi pidempään tauolla, vie varusteesi salilta pois, jotta aktiivisille harjoittelijoille riittää tilaa.

Tässäkin tilanteessa selvästi merkityt varusteet ja varustesäkki ovat hyvä tapa varmistaa etteivät varusteesi päädy ensin ämpäriin ja sitten lainakamoiksi.

Uutta: Salin yhteyshenkilöt!

Haluamme tietää fiiliksiä salista ja yhdistyksestä! Jos sinulla on palautetta tai kysymyksiä mistään, tai ideoita siitä, miten asioita voitaisiin parantaa, kerro meille! Hallituksen jäsenet ovat aina valmiita kuulemaan näistä (meistä tulee kuvat salin seinälle, jotta kaikki tietävät ketä nykiä hihasta!)

Palauterinki treenin jälkeen on tietysti oikea paikka palautteelle tietystä treenistä tai treeneistä yleensä – mutta jos jostain syystä et halua jakaa mielipidettäsi tai palautettasi koko ryhmälle, tai jos haluat puhua treeneistä jollekulle muulle kuin treenien vetäjälle, tai jos haluat ylipäätään jutella jostakin, haluamme antaa tähän mahdollisuuden.

Tästä johtuen, etsimme ei-ohjaaja vapaaehtoisia jotka ovat usein salilla, jotta salilla olisi aina tai useimmiten erikseen osoitetut (useampaa sukupuolta edustavat) henkilöt, jolle voi puhua mikäli tarvetta on. Näitä yhteyshenkilöitä ei vielä erikseen ole, mutta iita on erityisesti lupautunut olemaan valmiina siihen että nyitään hihasta asiassa kuin asiassa.

Palautelomake

Pyydämme, että täytätte tämän kyselyn, jotta saamme näkyvyyttä siihen, mitä jäsenistö on tällä hetkellä mieltä EHMSistä! Lomakkeessa on myös osio avoimelle palautteelle – käytäthän sitä, jos jotain on ollut mielen päällä.

Suunnittelemme myös EHMSsin kesäjuhlia! Rento, nyyttärityyppinen päivä – palautekysely sisältää myös kolme päivämäärävaihtoehtoa joista olemme valitsemassa, kerrothan meille milloin pääsisit paikalle!

Salipäivitykset

Jo tehdyt

 • Lainatakkihyllyn korkeutta on laskettu ja lisää henkareita on lisätty.
 • Eteisen hyllyjen päällä asunut iso pahvilaatikko on vihdoin siirtynyt.

Olemme myös järjestelemässä salia uudelleen jotta se toimisi paremmin meille kaikille:

Tehtävälistalla

 • Toivomme saavamme pian seinälle ilmoitustaulun johon keräämme informaatiota jota saatat tarvita treeneissä päivästä toiseen – sparrausohjeistuksia, ohjeita varusteiden merkkaamiseen, hallituksen jäsenet, yhteystietoja.
 • Aiomme uudistaa säilytyskaapiston
 • Hankkiudumme eroon sohvasta
 • Selvitämme parannusvaihtoehtoja lainavarustekorien korvikkeeksi
 • Jne..

Nettisivupäivitykset

Vaikka yhdistys onkin monien vanhojen asioiden ja historiallisten artefaktien säilytykseen suuntautunut yhteistö, olemme luultavasti pääosin yhtä mieltä siitä ettei salin nettisivujen tarvitse olla museokamaa. Teemme töitä tämän korjaamiseksi. Jos sinulla on relevanttia osaamista tai vahvoja mielipiteitä (nettisivujen ulkonäöstä, squarespace vs wix vs uusin WordPress, sivuilta puuttuvasta informaatiosta jne) ja haluat osallistua projektiin, ole yhteydessä! Olemme aloittaneet sivujen päivittämisen, mutta toivomme pääsevämme joko rakentamaan kokonaan uudet tai tekemään perinpohjaisen korjausliikkeen.

Toivomme, ettei projekti jää hallituksen sisäiseksi; haluamme osallistaa kiinnostuneita jäseniä. Lisäinformaatiota näissä sähköposteissa prosessin edetessä.

Tulevat tapahtumat ja kilpailut

 • EHMSsiläisiä on menossa kisaamaan ja tuomaroimaan Ahma Cub:iin Jyväskylään 20. toukokuuta! Livestreamista on kuultu huhuja; se linkataan varmasti ainakin EHMS instagramiin jos/kun sellainen on, toivon mukaan myös Facebook-ryhmään. https://www.ahmajkl.fi/ahma-cub-2023/
 • EHMS:n miekkailijoita on myös menossa Holmgångiin Tukholmaan 3. kesäkuuta! http://spiffaktning.se/index.php/holmgang-2023/
 • Olemme varaamassa pöydän Ropeconiin ja toivon mukaan myös esittelemässä HEMAa ja EHMSiä ohjelmalla – VilleV ja Miro ovat vastuussa ja keräävät vapaaehtoisia kun aika on.
 • Bothnia Open palaa taas tänä vuonna 13. elokuuta – aloittelijaystävällinen matalan kynnyksen turnaus Pietarsaaressa, viime vuonna oli hyvä reissu ja todennäköisesti kasaamme jälleen porukan junailemaan ja ehkä varaamaan mökit yhdessä. Paikkoja edelleen vapaana! https://www.facebook.com/events/765031998369170/

Bucket of Shame toukokuun alussa

bucket 1bucket 2bucket 3 bucket 4 bucket 5 bucket 6

Nimetyt / Merkityt varusteet

“VS”

bucket 7-8

“Marcell Berta”

bucket 9

“Gröhn”

bucket 10-11

Nähdään salilla!

EHMS:n hallitus