Scuola di Spada II: Anonimon neljä päivää

Nelipäiväisen leirin aikana tutustumme tarkasti kaikkein monipuolisimpaan bolognalaisen miekkailun lähteeseen, 1500-luvun alkupuolella kirjoitettuun anonyymiin käsikirjoitukseen. Anonimo on yksi monipuolisimmista pelkän miekan taitoja kuvaavista teksteistä. Leiri järjestetään 21.-24.7.2016.
Leirin alussa käymme läpi lyhyesti perusteet, joita tarvitaan käsikirjoituksen tulkitsemiseen ja tutustumme sen historiaan, sisältöön ja rakenteeseen. Harjoiteltavista tekniikoista on käytettävissä englanninkielinen käännös, jonka avulla käymme niitä läpi noudattaen prosessia, jossa perehdytään ensin niissä käytettyihin lyöntitekniikoihin ja jalkatyöhön, sitten paritekniikan koreografiaan ja sen jälkeen tekniikan suorittamiseen paineen alla korkeammalla intensiteetillä ja lopulta vapaamiekkailussa. Leirin lopussa osallistujilla on hyvä käsitys Anonimon sisällöstä sekä ymmärrys ja taidot käsiteltyjen tekniikoiden harjoittelemiseen ja hyödyntämiseen vapaamiekkailussa.
Osallistumien ei edellytä aikaisempaa kokemusta bolognalaisesta miekkailusta, mutta soveltuu erinomaisesti myös kokeneemmille oppilaille. Harjoituksia voi opetella omaan taitotasoon suhteutetulla nopeudella. Leirin ohjaajana toimii Ilkka Hartikainen, joka on tutkinut Anonimon tekniikoita ja bolognalaista miekkailua vuodesta 2008 alkaen.