Saksalainen miekkailu

saksakansi

Saksalainen miekkailu on monipuolinen, vauhdikas kamppailulaji, jossa yhdistyy taktinen ajattelu ja salamannopea toiminta. Lajin perinteeseen kuuluu monien erilaisten miekkojen, kuten lyhyen tussakin, rapiirin, veitsimäisen messerin ja yhdenkäden lyömämiekan käyttötaito, ja siihen liittyy läheisesti myös paini, ja tikarin sekä varsiaseiden käyttö. Seurassamme keskitymme pitkämiekan käyttöön. Ase on noin 140 senttimetriä pitkä, ja sitä käytetään ensisijaisesti kahdella kädellä. Tekniikoiden kirjo on hyvin monipuolinen: miekkaa käytetään pitkältä Zufechten-etäisyydeltä ja lyhyeltä Krieg-etäisyydeltä, ja lajiin kuuluu myös miekkapaini, Ringen am Schwert.

Seurassamme harjoittelemme lajia nykyaikaisena kamppailulajina, jolla on historialliset juuret. Harjoittelussa käytämme tarpeen mukaan moderneja suojavarusteita. Aseina käytetään pääsääntöisesti taipuisia feder-teräsmiekkoja, mutta harjoittelemme myös moderneilla synteettisillä harjoitusaseilla, ja leikkaamista luonnollisesti terävillä miekoilla. Harjoitteluun kuuluu olennaisesti myös miekkailukunnon kehittäminen.

kriegSaksalainen miekkailu, tarkemmin niin sanottu Liechtenauer-koulukunnan miekkailu, on alunperin 1300-luvun saksasta, jossa sitä harjoitettiin ainakin 1500-luvun lopulle asti. Koulukunnan kantaisä on mestari Johannes Liechtenauer, joka kirjoitti tyylinsä ylös kryptiseen runomuotoon, jotta taitoon vihkimättömät eivät sitä ymmärtäisi. Meidän onneksemme hänen oppilaansa myöhemmin avasivat alkuperäisen värssyn kirjoittamalla laajasti kommentoituja versioita. Seuramme tutkimustyö perustuu ensisijaisesti 1400-luvun ns. Von Danzig -käsikirjoitukseen, jota tukevat muut saksalaisen miekkailun perusteokset, sekä ohjaajiemme vuosia jatkunut harjoittelu ja kehitystyö.

Tänä päivänä Liechtenauerin koulukunnan saksalainen miekkailu on maailman laajimmin harrastettu historiallinen eurooppalainen kamppailumuoto. Tutkimusta, opetusta ja kilpailuja löytyy laajasti sekä Euroopasta että Yhdysvalloista.

Aloita harjoittelu

Katso tulevat peruskurssimme saksalaisessa miekkailussa!

pisto