Suomenlinnan miekkailukesäleiri 2015

kesaleiri2
[English page]

Tervetuloa Suomenlinnaan miekkailuseura EHMS:n kesäleirille 27.-28. kesäkuuta! Tapahtuma on avoin kaikille historiallisten kamppailulajien harrastajille ja aiheesta kiinnostuneille. Ohjelma koostuu työpajoista jotka käsittelevät eurooppalaisen kamppailuperinteen erilaisia osa-alueita, erityisesti miekkailua. Tämän lisäksi vapaalle miekkailulle ja ajatusten vaihdolle on varattu aikaa. Lauantai-iltana paikalla on myös saunamahdollisuus. Tänä vuonna Kuntomaaneesissa voi myös yöpyä!

Tapahtuma Facebookissa

Aikataulu

Leiri pidetään 27. ja 28. kesäkuuta.

Lauantai

10:00 Tapahtuma alkaa, ilmoittautuminen
10:15-10:30 Yhteinen lämmittely
10:30-12:00 Kristofer Stanson: Johdatus sotilassapeliin
12:00-13:00 Lounas/vapaa miekkailu
13:00-14:30 Ilkka Hartikainen: bolognalainen miekka & tikari
14:45-15:45 Eliisa Keskinen: Harjoituspelejä miekkailuun
16:00-17:30 Hans Jörnlind: Pitkämiekka
17:30-19:00 Vapaa miekkailu
19:00 Sauna
23:00-7:00 Hiljaisuus

Sunnuntai

10:00-11:30 Hans Jörnlind: Rapiiri
11:45-13:15 Kristian Ruokonen: Pitkämiekka edistyneille / Lounas
13:30-15:00 Ilpo Luhtala: Fioren tikari
15:15-16:45 Vapaa miekkailu
17:00 Tapahtuman lopetus

Tuntikuvaukset

Rapiiri
Hans Jörnlind, Gamla Stans Fäktskola
Tunti keskittyy hyökkäyskuvioihin Salvator Fabriksen miekkailuoppaasta. Tunnilla opitaan hyökkäämään sisä- ja ulkopuolelta, sekä jalkatyötä, varoasentoja ja kuinka hallita hyökkäyslinjaa.

Harjoituspelejä miekkailuun
Eliisa Keskinen, EHMS
Tunnilla harjoitellaan miekkailussa tarvittavia taitoja kuten jalkatyötä, reflekseja ja ajoitusta erilaisten pelien ja harjoitusten avulla. Tunti sopii aloittelijoille, maski ja miekka vaaditaan. Lainavarusteita on saatavilla.

Bolognalainen miekka & tikari
Ilkka Hartikainen, EHMS
Tunnilla perehdytään bolognalaisen miekan ja tikarin käyttöön. Tunti sopii aloittelijoille, laina-aseita on saatavilla.

Johdatus sotilassapeliin
Kristofer Stanson, Stockholms Stigmän
Johdatus jalkaväen sapelimiekkailuun. Tunti on tiivistetty versio jalkaväelle opetetusta sapelimateriaalista; tunnilla keskitytään perusteisiin kuten erilaisiin lyönteihin, torjuntoihin ja oikean etäisyyden pitämiseen kärkeä halliten. Kuten armeijassa, lopussa tunnilla miekkaillaan kontrolloidusti. Varusteiksi sapeli/yhden käden miekka, kyynärsuoja ja miekkailumaski. Takki on suositeltavaa vapaamiekkailuosuuteen.

Pitkämiekka
Hans Jörnlind, Gamla Stans Fäktskola
”Liikkuminen vasemmalta oikealle”. Tunnilla pyritään luomaan hyökkäyskohteita lyönneillä ja pistoilla harjoittelemalla puolelta toiselle liikkumista. Varustevaatimuksena oma vapaamiekkailuvarustus.

Fioren tikari
Ilpo Luhtala, SES
Tunti keskittyy Fioren tikaritekniikoihin. Käymme läpi puolustautumisen tikarihyökkäystä vastaan ilman tikaria ja tikarin kanssa. Lisäksi perehdymme tikarin käyttöön pitkämiekkaa vastaan. Tunti sopii aloittelijoille.

Pitkämiekka edistyneille
Kristian Ruokonen, EHMS
Tunti sisältää erilaisia vapaamiekkailuharjoituksia pitkämiekalla. Varustevaatimuksena omat vapaamiekkailuvarusteet.

Paikka

Leiri pidetään jälleen Suomenlinnan kuntomaneesissa. Suomenlinna tarjoaa erinomaiset puitteet historiallisten kamppailulajien harrastamiseen, ja tapahtumapaikan lähellä on myös hyvin ravintoloita sekä kauppoja, joten ruokahuolta sujuu. Suomenlinnaan pääsee lautalla Helsingin Kauppatorilta paikallislipun hinnalla.

Yöpyminen

Tänä vuonna osallistujilla on mahdollisuus yöpyä lauantai-sunnuntaiyö tapahtumapaikalla. Omat patjat ja makuupussit mukaan!

Ruokailu

Leiriin ei kuulu järjestettyä ruokailua, mutta Suomenlinnassa on kauppa sekä ravintoloita kävelymatkan päässä Kuntomaneesissa. Kuntomaneerissa on jääkaappi sekä mikro eväitä varten.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu leirille alla olevalla lomakkeella. Leiri maksaa 90 €.