Leikkuupäivä 16.12.2018

Tervetuloa seuran sisäiselle leikkuupäivälle! Leikkuu pidetään 16.12.2018 klo 12 alkaen EHMS:n salilla. Tataminleikkuun hinta on 35 €, ja siihen sisältyy kolme mattoa. Lisämatot maksavat 10 €/kpl. Miekkoja löytyy, mutta omiakin saa ottaa mukaan.

Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella. Ota huomioon, että matot pitää rullata itse, ja koska ne laitetaan likoamaan vuorokausi ennen leikkuuta, pitää ne olla rullattuna viimeistään 14.12. illalla!

Huom! Leikkuupäivä on tarkoitettu vain EHMS:n jäsenille!

Leikkuupäivä on nyt täynnä!

EHMS ry:n palautekysely 2018

Alla linkki seuran palautekyselyyn, johon kaikki seuran toimintaan osallistuneet ovat tervetulleita vastaamaan. Vastaajan henkilöllisyys ei ilmene vastauksista, ja vastauksia pääsevät tarkastelemaan seuran hallituksen jäsenet sekä ohjaajat. Palaute on tärkeää seruatoiminnan kehittämisen kannalta, joten suuri  kiitos jo etukäteen vastauksistasi!

 

Kysely löytyy tästä linkistä.

Avoimet ovet ja Open Doors Tournament

Tervetuloa EHMS ry:n Avoimien ovien päivään 15.12.2018 klo 11:00 alkaen!

EHMS ry järjestää Avoimien ovien päivän salillaan osoitteessa Suvilahdenkatu 10 E, 5. kerros. Tapahtuma on avoin kaikille historiallisesta miekkailusta ja seuran toiminnasta kiinnostuneille. Tapahtuman yhteydessä voi kokeilla miekkailua, jutella lajin harrastajien kanssa sekä kisata pitkämiekassa että sivumiekassa ja kupurassa EHMS Open Doors Tournamentissa.

Open Doors Tournamentissa voivat kisata kaikki historiallisen miekkailun harrastajat kaikista seuroista. Kisat pidetään sekä pitkämiekassa että sivumiekassa ja kupurassa. Alla on lomake ilmoittautumiseen sekä hinnat. Tutustu myös varustevaatimuksiin Gear requirements sekä sääntöihin ja pisteytykseen Rules and scoring

 

Tutustu ennen ilmoittautumista tietosuojaselosteeseemme:

Tietosuojaseloste

Data privacy statement

Kisan aikataulu alla:

11:00 registration for sword & buckler
11:20 sword & buckler info and gear check
11:30 sword & buckler pools
12:00 sword & buckler eliminations and finals
Break
13:30 registration for longsword
13:50 longsword info, gear check for pools 1 and 2
14:00 longsword pools 1 and 2
15:10 longsword pools 3 and 4
16:20 ongsword eliminations and finals

EHMS:lle menestystä Battle of the Bridgessä

Örebro HEMA järjesti Battle of the Bridge -kisatapahtuman 7.9. – 9.9.2018 Ruotsissa. Tapahtuman aikana järjestetään useita turnauksia, jotka edustavat eri osaamistasoja. EHMS:stä tapahtumaan osallistuivat Jere Suontausta sekä saksalaisen miekkailun ohjaajat Kristian Ruokonen ja Miro Lahtela. Kristian sijoittui ensimmäiseksi avoimen pitkämiekan 3. turnauksessa ja neljänneksi kutsuvieraspitkämiekassa. Miro sijoittui neljänneksi avoimen pitkämiekan 1. ja 3. turnauksessa sekä toiseksi jatkuvan miekkailun turnauksessa, ja oli lisäksi kahdeksas pitkämiekan 5. turnauksessa. Jere sijoittui hienosti ensimmäiseksi aloittelijaystävällisessä pitkämiekan 6. turnauksessa ja pääsi kuudentoista parhaan joukkoon avoimen pitkämiekan 3, turnauksessa.

Avoin kirje seuran hallitukselta seuran jäsenille

Hyvät EHMS ry:n jäsenet,

Kuten varmasti monet ovat ehtineet huomaamaan, harrastajamäärämme on ollut koholla jo hetken aikaa, eivätkä vanhat tilamme enää palvele meitä riittävän hyvin. Beckerintielle muuttaessamme tiesimme jo, että uutta tilaa pitäisi alkaa etsiä nopeasti, ja nyt alamme lähestyä maksimikapasiteettia. Hallitus ei myöskään ole tyytyväinen nykyisten harjoittelutilojen kuntoon korjauksista huolimatta, emmekä halua sijoittaa rahaa tämän tilan saamiseksi taistelukuntoon.

Vaikka uutta salia oli katseltu sivusilmällä jo melkein vuosi, huhtikuussa hallitus kirjasi pöytäkirjaan kriteerit uudelle salille ja valjasti apuun myös kiinteistövälittäjän ammattitaidon. Noin 300 neliöisen salin etsintä aloitettiin Länsi- ja Etelä-Helsingin alueelta sekä itäisestä Espoosta, hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrelta. Monille vuokranantajille esteenä on ollut seuran alv-velvoitteen puuttuminen sekä tilojen käyttö liikuntaan; mihin tahansa halliin kun ei urheiluseuraa voi majoittaa. Salin pääkriteereinä sijainnin sekä koon lisäksi olivat tarvittavat wc- ja suihkutilat, tilan hyvä pohjaratkaisu sekä tietenkin tilakorkeus.

Viimeinkin olemme hallituksen kanssa löytäneet tilan, joka täyttää kaikki halutut kriteerit ja tulee vastaamaan seuran tarpeisiin toivottavasti useita vuosia. Uusi salimme tulee sijaitsemaan Sörnäisten rantatiellä, Sörnäisten ja Kalasataman metroasemien välissä, useiden linja-auto- sekä raitiovaunulinjojen läheisyydessä. Läheltä löytyy paljon lajiin sopivia harrastuksia, alakerrassa ovat sekä Combat Academy sekä kuntosali EasyFit, ja Sörnäisten puolelta löytyy Fitness24/7. Alueelta löytyy myös suuri määrä ravitsemusliikkeitä ja ruokakauppoja. Kalasatamaan avautuva kauppakeskus Redi tarjoaa kaikki palvelut, mitä miekkailija voi tarvita.

Uudella salilla on pinta-alaa 372,5 neliömetriä, sisältäen neljä WC:tä ja keittiön. Salille tullaan rakentamaan suihku sekä pukuhuoneet. Beckerintien 190 neliöön verrattuna uusi tila tulee tukemaan treenausta ja mahdollistamaan harjoittelijamäärän kasvun tulevaisuudessa. Keväällä tilatut painimatot tulevat avaamaan uusia treenimahdollisuuksia seuran lajivalikoiman laajentuessa historialliseen painiin.

Uusien tilojen koosta johtuen vuokrakustannukset tulevat kasvamaan kuluvan vuoden aikana. Tämä tulee johtamaan maltillisiin korotuksiin treenimaksuissa, aikaisintaan vuonna 2019. Hallitus tulee läpikäymään budjettia vuoden lopulla.

Tilasta, muutosta ja liitännäisistä pidetään Q&A-tilaisuus salilla, syysjuhlan yhteydessä, lauantaina 29.9. klo 12:30 alkaen. Toivomme näkevämme teidät siellä!

Ystävällisin terveisin,

EHMS ry:n hallitus

 

Seura muuttaa uusiin tiloihin Helsingin Sörnäisiin 12.10.2018

Seuran hallitus on löytänyt seuralle uudet tilat ja allekirjoittanut vuokrasopimuksen 13.9.2018. Uusi tila sijaitsee Helsingissä osoitteessa Suvilahdenkatu 10 E, 5. kerros. Muutto tapahtuu perjantaina 12.10.2018, joten silloiset bolognalaisen miekkailun treenit on peruttu, ja seuran jäsenten tulee noutaa henkilökohtainen omaisuutensa Beckerintien salilta viimeistään 11.10.2018. Jäseniä pyydetään myös saapumaan muuttoavuksi, jolloin seuran irtaimiston muutto sujuu nopeammin (muuttopäivän tarkemmasta aikataulusta tulee lisätietoa myöhemmin). Seura ei vastaa salille jätetystä omaisuudesta, vaan jokaisen tulee itse huolehtia kamansa uudelle salille. Treenit jatkuvat normaalin aikataulun mukaisesti uusissa tiloissa maanantaista 15.10.2018 alkaen.

Seuran hallitus järjestää Q&A-tilaisuuden uudesta tilasta syysjuhlan yhteydessä 29.9.2018. Mikäli jäsenillä on kysymyksiä uudesta tilasta ja muutosta, viestiä voi laittaa seuran sähköpostiin osoitteeseen info(at)ehms.fi

EHMS:lle mitalisadetta Helsinki Bolognese Openissa

10.8.-11.8.2018 pidetystä Helsinki Bolognese Openista jäi seuralle käteen peräti kuusi mitalia. Seura dominoi leikkuuta Anselmi Viholaisen sijoittuessa hienosti ensimmäiseksi, toiseksi tiensä leikkasi Mats Bergström ja kolmanneksi Eetu Röpelinen. Miekassa ja kupurassa kirkkaimman mitalin sai EHMS:n Mikko Lehto matsissa Free Fencing JKL:n Joonas Peltokorpea vastaan. Pronssimitali lähti Venäjälle Vasily Moiseenkon matkassa. Sivumiekassa EHMS:n Miro Lahtela otti kullan matsissa Mikael Kitolaa vastaan, ja pronssimitalin voitti Alexey Trekin.