Vuoden 2019-20 hallitus valittu!

EHMS:n sääntömääräinen kevätkokous järjestettiin 23.3. seuran salilla. Vaaleissa uudeksi hallitukseksi valittiin seuraavat henkilöt:

Puheenjohtaja Christoffer Warelius
Sihteeri Venla Kupiainen
Taloudenhoitaja Zoë Chandler
Kristian Ruokonen
Tiedottaja Aleksi Ahola

Varajäseniksi valittiin Eetu Röpelinen, Mats Bergström ja Jaakko Viitanen

Toiminnantarkastajaksi valittiin Valtteri Pakkanen, ja varatoiminnantarkastajaksi Miro Lahtela.

Suuri kiitos edellisen hallituksen väistyville jäsenille, Nadia Partalalle ja Simo-Pekka Leppäselle! Saatiin paljon tehtyä viime vuonna.

Vuosikokouksessa päätettiin, että jäsenmaksu pysyy samansuuruisena kuin edellisinä vuosina, summan ollessa 20 euroa / vuosi.

Päätettiin myös päivittää seuran sääntöjä varsinkin jäsenten oikeuksien ja velvollisuuksien sekä hallituksen tehtävien osalta. Erityiskiitos Teemu Hiiliselle hyvästä sääntöjen päivitysehdotuksesta! Säännöt julkaistaan seuran nettisivuille kunhan ne on oikoluettu ja hyväksytty yhdistysrekisteriin.

Norppa Open Longsword Tournament 13.4.2019 – Registration

General information

For the first time Norppa Open Longsword Tournament will be hosted at the EHMS salle on 13th of April 2019. The tournament is open to all longsword fencers and it is capped at 20 competitors.

Norppa Open will be using a new rules system so make sure you read the rules carefully. The tournament DOES NOT provide fencers with feders so you must bring your own.

To see updates and to ask questions go to our facebook event: Norppa Open Facebook

Rules and Gear Requirements

Please read through the rules carefully.

Rules
The structure of the tournament
Gear requirements
Schedule

The tournament DOES NOT provide the weapons. All fencers must bring their own feder!

Date and Time

Norppa Open will take place on 13th of April at EHMS salle in Sörnäinen, Suvilahdenkatu 10. All fencers must be on site at 9:30.

Payment and Registration

Please register using the form at the bottom of this page!

Registering for the event costs 10€. We will send bills per email based on your registration. You can pay the bill using bank transfer. The registration will not be considered confirmed until payment has been received! The bill will have a due date 14 days from the date it is sent.

All participants must be at least 18 years old.
Questions? Contact us on the Facebook event page.
Please view the data privacy statement in English or in Finnish.

Rapiirin peruskurssi kevät 2019

Kurssi on nyt täynnä! Ilmoittaudu varasijalle laittamalla sähköpostia osoitteeseen info@ehms.fi. Laita mukaan seuraavat tiedot:

  • Nimi
  • Sähköpostiosoite
  • Syntymäaika
  • Kotikunta
  • Mikäli haluat tilata rapiirin, kerro myös haluatko sen pienellä vai isolla kupilla. Vain 26.3. klo 23:59 mennessä tulleet rapiiritilaukset otetaan huomioon!

Terveutuloa mukaan rapiirin peruskurssille!

EHMS ry järjestää ensimmäistä kertaa rapiirin peruskurssin. Kurssin ohjaajana toimii Anselmi Viholainen. Harjoitukset ja opetus painottuvat sekä rapiirin että tikarin käyttöön, pääasiassa Michael Hundtin (1611) ja Jacob Sutorin (1612) lähteiden mukaisesti. Harjoitteluun voi osallistua sivumiekalla ja rapiirilla. Mukaan mahtuu 20 osallistujaa. Oman rapiirin puuttuminen ei ole este osallistumiselle. Seuralla ei ole rapiireja, mutta kurssilla voi käyttää sivumiekkaa. Seuralla on kaksi teräksistä sivumiekkaa lainattavana, ja niiden loppuessa voi myös käyttää synteettistä sivumiekkaa. Suosittelemme kysymään kaverilta, jos sivumiekan (tai rapiirin) voisi lainata kurssin ajaksi.

Lisäksi sinulla on mahdollisuus osallistua rapiirin yhteistilaukseen Dynamo Fencingiltä. Tilaus tehdään alla olevan ilmoittautumislomakkeen kautta. Tilaukset tulee tehdä lomakken kautta 26.3.2019 klo 23:59 mennessä, jonka jälkeen tilausmahdollisuus päättyy. Mukaan mahtuu 20 tilausta.

Kurssin jälkeen seuran hallitus päättää erikseen rapiirin lisäämisestä treeniaikatauluun.

Lue ennen ilmoittautumista tietosuojaseloste

Kehonhuoltoseminaari

Jalkaterapeutti Tuomas Finnilän seminaari sunnuntaina 26.5.2019 kello 12:00.

Sunnuntaina 26.5.2019 jalkaterapeutti Tuomas Finnilä tulee EHMS:n salille pitämään seminaarin lämmittelystä ja kehonhuollosta.
Seminaari alkaa klo 12:00 ja koostuu kahdesta 1h 30min osiosta ja 30 minuutin tauosta.
Osallistujat saavat myös alennuksen ensikäynnistä Tuomaksen yksityisohjauksessa.
Tuomaksen facebook sivut löytyy täältä https://www.facebook.com/jalkatuomas/

Mukaan mahtuu 20 osallistujaa ja seminaarin hinta on 45 €. Ota mukaan joustavat sisäliikuntavaatteet. Ilmoittautumiset ovat sitovia.

Broomhau ’19 – siivouspäivä ja mixed weapons -kisa

broomhau_banner

EHMS järjestää 30.3.2019 salin siivoustempauksen, jonka yhteydessä kisataan!

Salilla on kaikenlaista pientä laitettavaa, ja sali pitäisi siivota perusteellisesti näin kevään kunniaksi. Jotta homma ei olisi täysin tylsää raatamista, päätimme järjestää mixed weapons -kisan, jossa voi mittelöidä kaikki siivoukseen osallistuvat! Tällä kertaa kisa on avoinna vain EHMS:n jäsenille (vanhoille ja uusille!) Ei-jäsenille on tarjolla pitkämiekkakisa Norppa Open 13.4.2019. Kisaan ei ole pakko osallistua, jos vaikka haluaa hyvää hyvyyttään tulla siivoamaan.

Salin ovet aukeavat 30.3.2019 klo 10, ja kisa alkaa klo 14. Kisa ei maksa mitään, vaan osallistuminen kuitataan avustamalla salin siivouksessa. Ilmoittaudu kuitenkin alla olevalla lomakkeella, niin tiedämme ketkä ovat tulossa, ja voimme suunnitella kisaa hieman etukäteen.

Siivousta varten salille kärrätään riittävästi välineitä, ja hiukan harhailevaa ohjausta on luvassa.

Kisa

Kisa käydään Swiss pairing -järjestelmällä, jolloin käydään 4 kierrosta, joissa oma siihenastinen sijoitus kisassa määrittelee kenen kanssa miekkailee seuraavalla kierroksella. Viimeisen kierroksen jälkeen siirrytään eliminaattoreihin, ja siitä finaaleihin. Eliminaattoreihin pääsee joko 4 tai 8 henkilöä, riippuen osallistujamäärästä.

Kisaan voi osallistua enintään 20 henkilöä.

Ennen jokaista matsia arvotaan aseet Epäonnenpyörää™ käyttäen. Pidämme kirjaa jokaisen käyttämistä aseista, joten kenenkään ei tarvitse taistella tikarilla keihästä vastaan useita kertoja.

Salilla on rajallisesti sivumiekkoja käytössä, mutta kauniisti pyytämällä sellaisen saa mahdollisesti kaverilta lainaan. Muuten voi käyttää synteettisiä aseita. Jos arpaonni määrää miekkailemaan pitkämiekalla sivumiekkaa vastaan, käytämme synteettisiä aseita, elleivät kisaajat välttämättä halua käyttää terästä. Syynä sivumiekkahanskojen (esim. Red Dragon) heikompi suojaus pitkiksen voimaa vastaan.

Salin lainavarusteita saa käyttää omalla riskillä.

Kisan säännöt ja varustevaatimukset löytyvät tästä.

Kisan voittajakolmikolle on luvassa kiiltävät mitalit ja roppakaupalla kunniaa! Jokainen siivoukseen osallistuva saa luonnollisesti myös kasan papukaijapisteitä!

Tutustu ennen ilmoittautumista tietosuojaselosteeseemme:

Tietosuojaseloste

Data privacy statement

Junioreita (alle 18-vuotiaita) pyydetään tuomaan Huoltajan suostumus allekirjoitettuna viimeistään tapahtumapäivänä.

Jatkot

Kisa loppunee klo 17 paikkeilla, jonka jälkeen jatkot Bar Felt Bayssa, Tilkanvierto 7, noin klo 19 alkaen!

Vuosikokous 2019

Tervetuloa Espoon Historiallisen Miekkailun Seura ry:n
sääntömääräisen vuosikokoukseen. Kokous pidetään lauantaina 23.3 kello 11:30 alkaen seuran salilla osoitteessa Suvilahdentie 10 C, 5. krs.

Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

1. Kokouksen avaus
2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi
pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
5. Esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja tilintarkastajien lausunto
6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden
myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
7. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, talousarvio sekä jäsenmaksun suuruus
8. Käsitellään sääntömuutosehdotusta, jossa tarkennetaan seuran hallituksen tehtäviä, jäsenten velvollisuuksia ja kurinpitotoimia sekä tehdään yksittäisiä tarkennuksia sääntöjen muihin kohtiin.
9. Valitaan hallitus 8 §:n mukaan
10. Valitaan yksi tai kaksi tilintarkastajaa ja varatilintarkastajaa
tarkastamaan kuluvan tilikauden tilejä

Terveisin,

Christoffer Warelius
Hallituksen puheenjohtaja
Espoon Historiallisen Miekkailun Seura ry

Saksalaisen miekkailun peruskurssi 19.3.-9.5.2019

Kurssi on täynnä!

Peruskurssi järjestetään EHMS:n Sörnäisten salilla osoitteessa Suvilahdenkatu 10 C, ja mukaan mahtu enimmillään 25 henkilöä. Tunnit pidetään tiistaisin ja torstaisin kello 19:30-21:00

Vähimmäisikäraja on 14 vuotta, ja alle 18-vuotiailta edellytämme, että saamme huoltajan allekirjoittaman suostumuslomakkeen viimeistään ensimmäisellä harjoituskerralla.

Lomake löytyy tästä.

Peruskurssin hinta on 130 € ja se sisältää vuoden 2019 jäsenmaksun (arvo 20 €) sekä treenimaksun toukokuun loppuun. Toukokuun jälkeen voit jatkaa normaalitreeneissämme kuukausi- tai kausimaksun hinnalla. Lisätietoja harjoittelumaksuista löydät tästä.

Lue tietosuojaselosteemme tästä.

Lisätietoa peruskursseista ja kurssien hinnat Peruskurssit -sivulla.

Vuosikokous 2019 ennakkoilmoitus

EHMS:n vuosikokous pidetään seuran salilla, osoitteessa Suvilahdenkatu 10 C, 5 krs. lauantaina 23.3.2019 klo 11:30.

Hallitus pyytää jäseniä ehdottamaan kokouksessa käsiteltäviä asioita, jotta saamme ne sisällytettyä kokouksen asialistalle. Asiaehdotukset on lähetettävä osoitteeseen info@ehms.fi 28.2.2019 mennessä. Otsikoi viesti ”Vuosikokous 2019 asialista”. Pyydämme käyttämään harkintaa ehdotusten suhteen. Useimmat asiat voi käsitellä hallituksen normaalissa kokouksessa, joten asialistalle hyväksytään vain seuran toimintaan olennaisesti vaikuttavia asioita, sekä asioita, jotka vaativat esim. muutoksen seuran sääntöihin. Lisätietoja saa hallitukselta.

Mikäli haluat ehdokkaaksi hallituksen riveihin, ja tiedät ettet pääse kokouspäivänä paikalle, pyydämme ilmoittautumaan viimeistään kokousta edeltävänä päivänä (22.3.2019) sähköpostitse osoitteeseen info@ehms.fi. Otsikoi viesti ”Vuosikokous 2019 hallitusehdokkuus”. Voit myös lähettää ilmoituksen toisen jäsenen puolesta, jos hän on suostunut tähän.

Virallinen kokouskutsu asialistoineen lähetetään sähköpostitse kaikille jäsenille ja julkaistaan sekä seuran nettisivuilla, että seuran Facebook-sivuilla 1.3.2019.